TÖRTÉNELEM: Le Parkour

2009.12.01. 14:27

Üdvözlök mindenkit. Ma egy kevésbé ismert sportágat fogok bemutatni illetve a kialakulásáról mesélni. A le parkour, vagy egyszerűen csak parkour elnevezésű utcai extrém sport 'feltalálójaként' általában a francia David Belle-t, David édesapját és Sebastian Foucan-t szokás emlegetni. Az 1980-as évek vége felé David, -akinek édesapja hivatásos katona volt-, egy olyan sport magvait vetette el, amely nem sokkal később nemzetközi méreteket öltött. A fiatal Belle-t határtalan szabadság szeretete vitte ki az erdőbe, ahol naphosszat fejlesztette atlétikai képességeit. Amikor apja úgy döntött, Párizs egyik külvárosába költöznek, Davidnek azonnal igazodnia kellett a városi környezethez. Belle néhány évvel később találkozott Sebastien Foucan-nal (gyakorlatilag ők hárman 'találták ki' a parkourt) és még néhány más fiatallal együtt megalapították a Yamakasi klánt.
Hát a kialakulásáról nagyjából ennyit tudnék mondani. Ami engem illet én is elkezdtem parkourozni egy időben nagyon tetszett is de a deszkázás és a mountain boardozás mellé már nem fért be de amiket akkor megtanultam azoknak mai napig hasznát veszem a közlekedésben. Egy kis kedvcsinálónak ajánlanám figyelmetekbe a yamakasi vagy a B13 című filmeket mindkettő filmnek van első illetve második része is érdemes őket megnézni.
A filmekhez jó szórakozást a sporthoz sok sikert kívánok. Köszönöm a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://xeleven.blog.hu/api/trackback/id/tr951566324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása