Üdv mindenkinek! Szeptember 6-7.-én kint voltunk Szerbiában a Mountainboard Világbajnokságon!

DSCF8725.JPG

Az elindulás egy kicsit lassan ment, de délután 1-2 körül már útra készen voltunk, ez látható a fenti képen is. Az elmúlt évekhez képest egész sokan mentünk, ki is használtuk a suzuki maximális kapacitását:  öten az utastérben, cuccok a csomiban, boardok a tetőn. Megetettük a lovat és nekivágtunk a közell 300 kilométeres útnak. Én úgy gondoltam hogy fentről adom majd az utasításokat, hogy merre menjünk:

autó ride.JPG

Ez a 300 km nem olyan hosszú út, de azért párszor megálltunk útközben kicsit sziesztázni.

DSCF8728.JPG

Késő délutánra érkeztünk meg a pályához. Szerencsére még voltak ott, így meg tudtuk kérdezni, hogy tudnak-e nekünk segíteni szállást keresni. Ugyanis úgy indultunk ki, hogy semmit nem intéztünk előre.  Szerencsére nagyon jó kis szállást sikerült kapnunk. Aznap már sajnos nem tudtuk kipróbálni a pályát, pedig Ádám nagyon rá volt pörögve a freestyle-ra. Olyannyira, hogy este az ugratóval álmodott! Este 9-kor még hivatalosak lettünk egy vacsorára, ahol nem tudom, hogy pontosan mit ettünk, valami szerb specialitás volt-e vagy csak valami levesféle, de úgy tudnám a legjobban jellemezni hogy egy csípős gulyást ötvözünk egy kis pörkölttel. Nagyon jó volt, be is laktunk belőle. Másnap reggel már egész korán felmentünk a pályára ahol Ádámmal úgy döntöttünk, hogy azért ne érje szó a ház elejét, lemegyünk a boarder cross pályán legalább egyszer.

DSCF8745.JPG

Mondanom se kell, hogy nem volt egyszerű, többet fékeztünk meg estünk mint amennyit gurultunk, de azért jó buli volt. Eközben lassan gyűlt a nép és a profik is megjelentek. El sem tudtuk képzelni, hogy hogyan lehet így használni ezt a pályát úgy verettek lefelé azokban a kanyarokban ahol mi a túlélésért küzdöttünk, hogy azt nézni is durva volt! Nem gondoltam volna, de fenn a pálya mellet sikerült egy másik magyar autó mellet leparkolnunk, akik mint kiderült szintén boardosok voltak és még csak nem is találkoztunk velük soha...

DSCF8756.JPG

A szerb riderek és szurkolók stílusosan egy bulitraktoron érkeztek meg. Én fenn voltam az induló résznél de onnan hallottam ahogy kiabáltak meg énekeltek, nagyon király volt!

DSCF8764.JPG

Délutánra már mindenki szaporán gyakorolt. Nem lepődtünk meg nagyon, mert már a múlt évi tapasztalatokból tudtuk, hogy lesznek lány versenyzők is. Idén ezt már ők is kihangsúlyozták úgy, hogy még verseny közben teljes védőfelszerelésben is látsszon hogy csaj van a páncélban:

DSCF8790.JPG

A verseny  délután négykor kezdődött el. Mivel pénteken már lezajlottak a selejtezők mi már csak a profi futamokat láttuk. Nem kell mondanom nem kímélték sem egymást sem magukat a srácok. Egyre gyorsabb és gyorsabb meneteket láttunk és a legjobb, hogy a pályának köszönhetően -ami nagyon gyors és meglehetősen technikás- minden kanyarban változhatott (és változott is) a helyzet. Volt, hogy az utolsó kanyarban esett el az aki legelől ment és a mögötte kicsit lemaradt versenyző simán megelőzte. A boardercross verseny után pedig következett a freestyle. 

DSCF8813.JPG

Idén már nem földből volt az ugrató mint az elmúlt évben hanem hoztak hozzá a rendezők egy rámpát.  Ádám egész nap erre várt és jól is ment neki a dolog nagyon szép szaltót ugrott meg egy- két háromhatvanat és rápróbált az egylábra is. A külföldi profik hamar belejöttek és jöttek a szebbnél szebb trükkök 540, 720, szaltó előre, -hátra, -nyújtva. Láttunk egy szép 360 egylábat is, szóval elég jó volt. Sajnos mire igazán belejöttek volna a srácok a dologba a rámpa beszakadt, ezért a tervezettnél hamarabb vége lett a freestyle versenynek. Az egész nap nagyon jól telt és mi még éreztünk magunkban egy kis energiát, ezért ellátogattunk a városi skateparkba játszani egy kicsit. Vacsora után pedig elindultunk haza. Hatalmas köszönet jár elsősorban a rendezőknek, akik ilyen jól megcsinálták ezt az egész versenyt, a Caffe Moak-nak hogy segítettek hogy kijuthassunk, a MyActionCam-nek hogy biztosítottak nekünk kamerát és a Extremesportok.hu-nak hogy a hazahozott nyersanyagot megvágták, köszönjük!

További képek az oldalsávban! 

250x250[1].jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xeleven.blog.hu/api/trackback/id/tr35513339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása